Postdoc/UD Digitale leefstijlzorg voor vroege levensloopzorg

0,8 - 1,0 FTE
Theme
Health & Technology
Program
Convergence Health & Technology
Location
Erasmus MC
Posting date
May 31, 2023
Closing date
July 31, 2023
Duration of position
Open

Je verbindt wetenschap, zorg en maatschappij door het ontwikkelen en implementeren van digitale (leefstijl)zorgpaden vanaf de vroege levensloop (periconceptioneel tot en met de eerste 1000 dagen) met speciale aandacht voor ook kwetsbare patiënten en hun leefomgeving.

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC in Rotterdam bestaat uit de subafdelingen Verloskunde en Foetale geneeskunde, en Voortplantingsgeneeskunde, waar binnen patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek plaatsvinden.

Binnen de afdeling wordt vanuit het aandachtsgebied Periconceptie Epidemiologie het Rotterdam Periconceptie cohort (Predict Studie) uitgevoerd. Daarnaast richt de afdeling zich op digitale zorginnovaties, met een focus op leefstijlzorg, in combinatie met medische en sociale zorg-op-afstand en de ontwikkeling van een digitale tweeling voor zorg, onderzoek, onderwijs en maatschappelijk impact.

Vanuit dit aandachtsgebied zijn verschillende effectieve e-health leefstijlcoachingsprogramma’s ontwikkeld, geimplementeerd en bereikbaar oa via www.mijnleefstijlzorg.nl en de patientenreis app SlimmerGezond. In de vorm van ‘blended’ leefstijlzorg worden deze coachingsprogramma aangeboden aan de doelgroep. In dit kader is inmiddels een eerste dynamische digitale tweeling ontwikkeld en getest voor vroege levensloopzorg.

We werken hierin samen met de afdeling I&T en verschillende afdelingen van het Erasmus MC,TU Delft, en Erasmus Universiteit Rotterdam in het kader van de convergentie. Onlangs is een NWO KIC subsidie ontvangen voor het ontwikkelen van ‘Our Smart Family Buddy’, een 6-jarig project dat tot doel heeft om de leefstijl bij jonge gezinnen in achterstandswijken te verbeteren met een digitale zorginnovatie. Hiervoor is een uitgebreid consortium samengesteld dat bestaat uit een brede range van wetenschappelijke disciplines van verschillende universiteiten. Zoals verloskunde, kindergeneeskunde, industrieel ontwerp, gezondheidspsychologie, ethiek en kunstmatige intelligentie. Daarnaast ook organisaties uit beleid en praktijk die de doelgroep goed kennen (gemeente, scholen, kinderdagverblijven, jeugdgezondheidszorg), en bedrijven die ervaring hebben met het ontwerpen en programmeren van digitale innovaties voor de zorg.

Voor het aandachtsgebied leefstijlzorginnovaties voor de periconceptionele periode tot en met de eerste 1000 dagen zijn wij opzoeken naar een postdoc/UD. Expertise aangaande het implementeren van digitale zorginnovaties en affiniteit met leefstijlzorg, zorg op afstand, mentale en maatschappelijke gezondheid en gezondheidsongelijkheid voor de doelgroep paren met kinderwens, zwangeren en jonge gezinnen zijn belangrijke kwaliteiten.

Profiel

Je ben proactief, ambitieus, en kunt zelfstandig en in een multidisciplinair teamverband subsidie aanvragen schrijven en samenwerken. Je ambieert een wetenschappelijke carriere met maatschappelijke impact en kunt goed omgaan met een diversiteit aan stakeholders met tegengestelde belangen. Je hebt kennis van de wetenschappelijke omgeving als ook van publieke en private partijen. Daarnaast heb je;

  • WO werk- en denkniveau.
  • Uitstekende vaardigheden in woord en geschrift van de Engelse en Nederlandse taal.
  • Talent voor planning en organisatievermogen.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

  • Een vast dienstverband na een proefperiode van een jaar.
  • Inschaling afhankelijk van opleiding, expertise en ervaring.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Bel of mail voor meer informatie met Prof. dr. Régine PM Steegers-Theunissen, Hoogleraar Periconceptie Epidemiologie, via 06 124 726 43, r.steegers@erasmusmc.nl

Vragen over de sollicitatieprocedure? Deze beantwoordt Alexandra Goud, recruiter, graag, 06 256 796 67

Régine Steegers-Theunissen
Principle Investigator

Apply for this position

Your application for this position can be sent to

Vacancy
Health & Technology
Principle Investigator Régine Steegers-Theunissen
May 31, 2023