Student-assistent Ontwikkeling research master Sustainable Health

0,1 FTE
Theme
Health & Technology
Posting date
November 7, 2023
Closing date
November 30, 2023

Over de vacature

Wij zoeken 2 studenten die actief willen meedenken en meebouwen aan de nieuwe research master Sustainable Health/Duurzame Gezondheid, geïnitieerd vanuit Convergence Health & Technology: het samenwerkingscollectief tussen de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit om de grote uitdagingen van vandaag het hoofd te bieden. Denk hierbij aan de groeiende gezondheidsongelijkheid, klimaatverandering en de druk op zorg door tekorten aan personeel en middelen.

Wat ga je doen?

 • We verwachten dat je 4 uur per week aan dit project zult werken.
 • Je eerste taak, samen met je direct collega, zal zijn om een (grote) klankbordgroep aan studentleden te werven die input gaan leveren voor de research master. Die input zullen jullie inbrengen in het overleg met de andere kernteamleden.
 • Ook ga je een vergelijkende analyse uitvoeren naar nationale/internationale opleidingen op gebieden die raken aan “Sustainable Health” om zo actief te kunnen adviseren hoe wij een unieke nieuwe opleiding kunnen zijn in het al bestaande onderwijsveld. Je wordt hierbij actief begeleid door de projectcoördinator.
 • Je werkt zelfstandig en mag je tijd dus zelf indelen, maar zal wel 1 tot 2 wekelijks met het kernteam overleggen (jullie mogen elkaar afwisselen, bijvoorbeeld als je onderwijs hebt of een andere activiteit) .

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent tweede-/derdejaars of (pre-)masterstudent.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met (één van) de drie pijlers van het masterprogramma.
 • Je hebt een hart voor onderwijs en onderwijsvernieuwing.
 • Je hebt ervaring met netwerken en het samenbrengen van enthousiaste studenten; het plannen en organiseren van events; en hebt onderzoeksvaardigheden als opstellen van een zoekterm, het verzamelen van data en het uitbrengen van advies.
 • Je bent je eigen enthousiaste zelf en zou jezelf daarnaast beschrijven als veerkrachtig (je gaat door, ook als het moeilijk wordt), vooruitziend (je kijkt verder dan je neus lang is) en verantwoordelijk (je durft de perspectieven van een klankbordgroep te verdedigen in een veld waar vele belangen spelen).

Over de research master Sustainable Health

De Westerse gezondheidszorg is toe aan een grote vernieuwing. Wat ons betreft zijn universiteiten aan zet om actuele vragen te beantwoorden en vorm te geven aan een samenleving die leefbaar is voor iedereen. Daarom heeft de Health & Technology pijler van de Convergence de innovatieve transdisciplinaire research master Sustainable Health/Duurzame Gezondheid geïntroduceerd.

De onderzoeksmaster wil een diverse groep denkende doeners opleiden. Doeners die input leveren voor circulair werkende zorginstellingen en het vormgeven van een door preventie gedreven volksgezondheid. En doeners die zich inzetten voor een zorg waarbij wensen en behoeften van patiënten en mantelzorgers worden afgestemd op de wensen en behoeften van de mensen die in de zorg werken en de mensen die over de zorg besluiten nemen.

Planetaire gezondheid vormt hierbij het overkoepeldende denkkader: een nieuw transdisciplinair samenwerkingscollectief van onderzoek, onderwijs en praktijkervaring, waarin de relatie tussen klimaat- en milieuveranderingen en menselijke gezondheid centraal staat. Bouw jij mee?

Wat bieden wij jou?

 • Je wordt aangesteld als student-assistent en krijgt een 0-urencontract in schaal 3.
 • Je wordt mede-auteur van de blauwdruk van het nieuwe curriculum van de research master Sustainable Health.
 • Je ontvang uitgebreide ondersteuning van ons team, zodat je als gelijkwaardig teamlid kan gaan fungeren. De master bouwen wij immers voor de student van de toekomst en die vertegenwoordig jij!
 • Je maakt kennis met een groot netwerk van professionals die willen bouwen aan een toekomstbestendige visie op gezondheid en de rol van de gezondheidszorg.
 • Eventuele mogelijkheid tot het verrichten van een (master)onderzoek bij ons netwerk.

Stuur vóór 30 november 2023 en mail een korte motivatie waarom jij degene bent die wij zoeken (schriftelijke vorm max. 500 woorden of audiovisuele vorm van max. 2 min.) naar rmsustainablehealth@erasmusmc.nl o.v.v. ‘Vacature RM SH”. Een CV hoeft niet, verwerk je belangrijkste eerdere ervaringen die bijdragen aan deze functie in je tekst/video. Wie weet spreken wij jou spoedig!

Mocht je interesse hebben of vragen, je mag altijd mailen naar w.oosthoek@erasmusmc.nl

Met enthousiaste groet,

Wilma Oosthoek | Coördinator research master Sustainable Health

Apply for this position

Your application for this position can be sent to