Arts-Onderzoeker Digitale leefstijlzorg vóór, tijdens en na de zwangerschap

0,8 - 1,0 FTE
Theme
Health & Technology
Program
Convergence Health & Technology
Location
Erasmus MC
Posting date
May 31, 2023
Closing date
July 31, 2023
Duration of position
Open

Intro

‘Our Smart Family Buddy’ is een meerjarig project en heeft tot doel om een gezonde leefstijl voorafgaand, tijdens en na de zwangerschap in achterstandswijken te verbeteren. Dit gaan wij uitvoeren samen met een brede range van wetenschappelijke disciplines van verschillende universiteiten; verloskunde, kindergeneeskunde, industrieel ontwerp, gezondheidspsychologie, ethiek en kunstmatige intelligentie. Daarnaast wordt er samengewerkt met organisaties die de doelgroep goed kennen zoals bijvoorbeeld gemeente, scholen en kinderdagverblijven, en bedrijven met ervaring in het ontwerpen en programmeren van e-Health (digitale zorg) en m-Health  (mobile-health).

Het project zal bestaan uit het in kaart brengen van leefstijlzorg tools en interventies, en deze in samenwerking met de doelgroep en de stakeholders verder op-maat ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat alle kennis en leefstijlzorg innovaties worden verwerkt tot  één platform ‘Our Smart Family Buddy’.

Een van deze digitale tools is ook de m-Health applicatie ‘Sneller Zwanger’. ‘Sneller Zwanger’ is een beloningsprogramma op de mobiele telefoon die vrouwen in kwetsbare omstandigheden, op moreel verantwoorde wijze, stimuleert om zich goed voor te bereiden op zwangerschap door preconceptiezorg af te nemen en leefstijlverbeteringen door te voeren.

Als arts-onderzoeker zal je  promotietraject van 3 jaar gericht zijn op: 1) de evaluatie van ‘Our Smart Family Buddy’, 2) uitvoer van de cohortstudie Sneller Zwanger 2, waarin de effectiviteit van de mHealth applicatie ‘Sneller Zwanger’ wordt geëvalueerd 3) samen met de andere promovendi van de Periconceptie Epidemiologie groep bijdragen aan de voortgang van het Rotterdam Periconceptie cohort.

Werkomgeving

Binnen het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de gezondheid en leefstijl van vrouwen in kwetsbare omstandigheden en hun gezinnen. De zorg van vandaag is de gezondheid van morgen. Door het aanbieden van effectieve leefstijlzorg kan gezondheid en zwangerschap worden bevorderd en ziekte, vruchtbaarheidsproblemen en zwangerschapscomplicaties worden voorkómen voor zowel de huidige als volgende generaties.

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie bestaat uit de subafdelingen Verloskunde en Foetale Geneeskunde, en Voortplantingsgeneeskunde. Binnen deze subafdelingen vindt patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek plaats. Binnen de afdeling wordt vanuit het aandachtsgebied Periconceptie Epidemiologie het Rotterdam Periconceptie Cohort (Predict Studie) uitgevoerd. Daarnaast is deze afdeling gespecialiseerd in de ontwikkeling van leefstijl zorginnovaties zoals het m-Health coaching programma ‘Slimmer Zwanger’ en  ‘Sneller Zwanger Worden’.

Lees meer over werken bij Erasmus MC

Profiel

Je hebt geneeskunde of gedragswetenschappen gestudeerd of bent in bezit van een master epidemiologie. Je bent sociaal en communicatief sterk en vindt het leuk om intensief contact te onderhouden met verschillende disciplines en de doelgroep. Daarnaast heb je affiniteit met gezinszorg en gezinnen uit achterstandswijken. Je hebt belangstelling voor een uitdagend promotieonderzoek en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid, initiatief, verantwoordelijkheidsgevoel en zeer goede contactuele eigenschappen.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat wij bieden bij Erasmus MC

Wij bieden een innovatief en bijzonder onderzoeksproject in een enthousiast team van (arts-)onderzoekers en clinici. Deze functie is per direct beschikbaar voor een periode van 3 jaar.

  • Een projectmatig dienstverband voor 3 jaar.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4707,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Deze functie is eventueel beschikbaar voor 0,8 FTE.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Dr. Hilmar Bijma, gynaecoloog en senior onderzoeker  h.bijma@erasmusmc.nl of  Prof. Dr. R (Régine) Steegers-Theunissen, Hoogleraar Periconceptie Epidemiologie, telefoon: 06 124 726 43.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Alexandra Goud, recruiter, telefoon: 06 256 796 67.

Régine Steegers-Theunissen
Principle Investigator

Apply for this position

Your application for this position can be sent to

Vacancy
Health & Technology
Principle Investigator Régine Steegers-Theunissen
May 31, 2023