Vacature

Communicatiemedewerker / wetenschapsredacteur (1,0 FTE)

Krachten bundelen om de maatschappelijke uitdagingen van onze tijd op te lossen – dat is waar wij bij de Convergence voor staan en voor gaan. Wil jij de wereld een stukje beter maken, krijg je energie van een academische setting met een zakelijke twist, en zoek je naar een baan met volop uitdaging en afwisseling? Dan gaan we graag met je in gesprek voor de rol van Communicatiemedewerker/wetenschapsredacteur Convergence. 

Alles over de Convergence en onze missie lees je op onze website www.convergence.nl. Convergence is een initiatief van Erasmus University Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum en de Technische Universiteit Delft, waar samengewerkt wordt om grote maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden.

 

Functieomschrijving

Als Communicatiemedewerker/wetenschapsredacteur Convergence concentreer je je op content, door de programma’s en werkgroepen te bezoeken, door evenementen te verslaan, interviews af te nemen. Daarnaast help je mee een platform/community te ontwikkelen om deze content uit te wisselen, zowel intern als extern. Je werkt samen met de redacteuren/communicatiemedewerkers van de drie instellingen.

Je krijgt veel vrijheid in hoe je de functie invult. Heb je ideeën om de Convergence beter te laten functioneren? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Je werkt wisselend op een van de drie Convergence-locaties, afhankelijk van je agenda: de Erasmus Universiteit Rotterdam, Technische Universiteit Delft of het Erasmus Medisch centrum.  

 

Functie-eisen

We willen met de Convergence echt een verschil maken en het communiceren van onze successen aan alle stakeholders is daarbij essentieel – jij neemt de juiste skills mee om hiervoor te zorgen. We zien daarom graag dat je:

  • Een (bio)medische en/of wetenschapsjournalistieke achtergrond;
  • In staat bent een communicatieplan te schrijven;
  • Uitstekende sociale vaardigheden hebt, in staat bent om over grenzen heen te kijken en deuren te openen waar nodig. Dit doe je op proactieve en assertieve wijze, waarbij je duidelijk eigenaarschap toont;
  • Oplossingsgericht denkt en kansen met beide handen aangrijpt. Binnen de Convergence krijg je veel ruimte, en we vinden het belangrijk dat je daar energie van krijgt en de ruimte constructief gebruikt voor de groei van de Convergence.

 

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt voor de Convergence Office, dat staat onder leiding van de directeur Convergence en direct rapporteert aan de Convergence Executive Board. Het dienstverband wordt om praktische redenen aangegaan met een van de drie instellingen, namelijk de Erasmus Medisch Centrum. Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

 

Wat bieden wij?

  • Je ontvangt een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.370,- (schaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

 

Additionele informatie

Meer informatie over de EUR en Convergence  kun je vinden op www.convergence.nl­­­­­­­­­. Additionele informatie over de vacature kun je verkrijgen bij Floris Italianer, directeur Convergence via floris.italianer@convergence.nl of via 06-434 22 392.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren 

Je kunt tot en met 9 september 2022 solliciteren via vacature-abd@eur.nl onder vermelding van Communicatiemedewerker/wetenschapsredacteur Convergence. Voeg je motivatiebrief en CV toe bij je sollicitatie. De sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 19 september. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

Over Convergence

Sinds 2018 wordt er door het Erasmus MC, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam nauw samengewerkt binnen de Convergence. Binnen deze samenwerking kijken we verder dan de grenzen van instellingen en disciplines, om tot oplossingen te komen voor de complexe maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering, verstedelijking, duurzaamheid, gelijke kansen, uitdagingen in de gezondheidszorg en digitalisering. 

De Convergence bestaat momenteel uit een kernteam van een directeur, secretaris en een ondersteuner. Daaromheen bevindt zich een grote schil van allerlei werkgroepen en stakeholders vanuit verschillende (private) organisaties en instituten die input leveren op de thema’s. Op deze manier brengen we brede kennis en ervaring om samen het verschil te maken met weloverwogen, multidisciplinaire oplossingen.