Promovendus “Healthy Start”: Aanpak jeugdcriminaliteit en verslaving

1,0 FTE
Thema
Healthy Start
Publicatiedatum
juni 27, 2023
Sluitingsdatum
augustus 1, 2023
Duur van positie
Open

Hoe kunnen we voorkomen dat jongeren verslaafd raken en een criminele carrière ontwikkelen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren niet (verder) afglijden in verslavingsproblematiek en het justitiële circuit? Als PhD kandidaat binnen ons transdisciplinaire Healthy Start programma ga jij deze vraag onderzoeken!

Als Healthy Start promovendus ga je in de eerste fase van het project, aan de hand van literatuuronderzoek en co-creatie sessies met jongeren, onderzoekers, en maatschappelijke partners, de effectieve motivatie-gerelateerde componenten van interventies voor jongeren met jeugdcriminaliteit en verslavingsproblemen onderzoeken. Daarnaast kijk je of de ontwikkelingsfase van de jongere van invloed is op de effectiviteit van strategieën om een gepersonaliseerde aanpak te ontwikkelen en hoe de rol en werkomstandigheden van hulpverleners/professionals hieraan bijdraagt. Ook onderzoek je welke uitkomsten en doelen de jongeren zelf belangrijk vinden. De antwoorden op deze vragen gebruik je voor de tweede fase van het project, waarin je experimenten uitvoert om het inzetten van technologische ontwikkelingen, zoals apps op smartphones, te onderzoeken die mogelijk preventie- en interventiestrategieën kunnen optimaliseren.

Dit promotie-project is onderdeel van ambitie 5 van het Convergentie programma Healthy Start: Aanpak van jeugdcriminaliteit en verslaving. Het multidisciplinaire team betrokken bij dit project bestaat uit de volgende teamleden: Ingmar Franken (hoogleraar Klinische Psychologie, Erasmus Universiteit Rotterdam), Willem-Paul Brinkman (Universitair Hoofddocent Interactive Intelligence, Technische Universiteit Delft), Reshmi Marhe (Universitair docent Forensische psychologie) en Ilse van de Groep (Healthy Start Fellow Jeugdcriminaliteit en verslaving).

Profiel

We zijn op zoek naar iemand met:

 • Een (research) master in een relevante wetenschappelijke discipline, zoals (klinische/forensische) psychologie of criminologie (afgerond voor 1 september 2023).
 • Interesse in inter- en transdisciplinaire samenwerking in een team bestaande uit psychologen, criminologen, technische wetenschappers (interactieve intelligentie), neurowetenschappers, behandelaren, jongeren en ontwerpers.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
 • Uitstekende communicatieve, organisatorische en analytische vaardigheden.
 • Affiniteit met (of werkervaring met) jongeren en jongvolwassenen met verslavingsproblematiek of delinquent gedrag.
 • Ervaring met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en het gebruik van statistische programma’s zoals SPSS or R is een pre.

Wat bieden wij

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

 • De startdatum van deze functie is 1 september 2023, en de functie is gevestigd in Rotterdam bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.
 • De totale contractduur is vier jaar; waarbij je start met een jaarcontract welke kan worden vervolgd met een contract voor drie jaar.
 • De functie bedraagt 1,0 FTE.
 • Het salaris bedraagt bij een fulltime aanstelling het eerste jaar € 2.541,- bruto per maand oplopend tot € 3.247,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal P) conform de CAO-NU.

Daarnaast bieden we je onder andere:

 • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget.
 • EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Meer informatie over de EUR en ESSB vind je op eur.nl/essb.

Additionele informatie over de vacature kun je verkrijgen bij Ilse van de Groep via i.vandegroep@essb.eur.nl.

Solliciteren kan via de vacaturepagina van AcademicTransfer.

Ilse van de Groep
Healthy Start Fellow, Postdoc Researcher