Innovatiemanager Haven en Maritiem Innovatiemanager Haven en Maritiem

Thema
AI, Data & Digitalisation
Publicatiedatum
november 1, 2023
Sluitingsdatum
december 31, 2023

Innovatiemanager Haven en Maritiem

Functieomschrijving

Je gaat baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten initiëren om de Haven en Maritieme sector toekomstbestendig en nog slagkrachtiger te maken. Het “beter gebruik maken van data” onder andere door toepassing van kunstmatige intelligentie maar ook bredere digitalisering spelen een sleutelrol in het realiseren van een duurzamer en efficiëntere sector. Je kijkt hierbij naar een groot aantal thema’s waarbij deze technologieën grote kansen bieden, dat kan zijn de (organisatie) van logistiek, de energietransitie maar ook slimme infrastructuur en autonoom varen.

Je wordt aangesteld binnen het Corporate Innovation team op het thema AI, data en digitalisatie dat valt onder het Innovation & Impact Centre en werkt vanuit deze rol zowel binnen het AI Port Centre (een samenwerking tussen TU Delft en de Erasmus Universiteit) als gedetacheerd binnen SmartPort. Op deze manier willen we de samenwerkingen die er al zijn verder versterken en uitbouwen.

Vanuit het AI Port Centre ga je breed aan de slag met de kansen die AI en digitalisatie biedt voor de haven en maritieme sector. Daarnaast ga je binnen de SmartPort roadmap Smart Logistics werken aan projectontwikkeling op het gebied van duurzame, slimme en autonome logistiek. Je krijgt veel vrijheid om zelf, samen met bedrijven, onderzoekers en andere experts te bepalen waar de grootste kansen liggen om projecten te ontwikkelen en deze gefinancierd te krijgen. Dit doe je samen met collega’s vanuit het Corporate innovation team en binnen SmartPort maar zeker ook met de wetenschappers binnen TU Delft en Erasmus Universiteit die vaak al gezamenlijk optrekken.

Als innovatiemanager bouw je een netwerk van bedrijven en andere belangrijke stakeholders in en rondom de haven en ken je de juiste wetenschappers op de belangrijke thema’s. Je ontwikkelt samen projectvoorstellen en identificeert partners die deze projecten willen (mee)financieren. Je vormt eventuele consortia voor grote onderzoeksvoorstellen. Daarbij faciliteer je het hele proces van idee tot een succesvolle samenwerking. Je slaat de brug tussen de wetenschappers en externe partners om tot concrete projecten te komen.

Ondernemerschap? Zeker. Tegelijkertijd kun je terugvallen op de (technische) kennis en ervaring binnen het team en de TU Delft. Een boeiende rol met directe impact op belangrijke innovaties en thema’s.

Over SmartPort

SmartPort is dé kennishub van de Rotterdamse haven. Wij vormen de brug tussen havenbedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden en stimuleren allianties, financieren wetenschappelijk onderzoek en zorgen voor openbare kennis disseminatie.

SmartPort heeft als kennishub één centraal doel: kennisontwikkeling voor de haven van de toekomst (2030-2050) op basis van vragen vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven en ter versnelling van innovatie.

SmartPort is een not for profit samenwerkingsverband van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit, Technische Universiteit Delft, TNO, Deltares en Marin.

Functie-eisen

  • Je hebt wo werk- en denkniveau
  • Je hebt kennis en ervaring in de kansen die digitale technologie biedt voor het bedrijfsleven en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Je hebt (ruime) ervaring in een vergelijkbare rol. Je hebt werkervaring met projectontwikkeling bij voorkeur ook in een academische omgeving
  • Je bent ondernemend en creatief in je oplossingen, je hebt een scherp oog voor kansen in de markt en je weet deze te benutten
  • Je bent een verbinder, je kunt goed zelfstandig en ook met veel verschillende mensen en partijen samenwerken, en je bent op alle niveaus een innemende gesprekspartner
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Directie Innovation & Impact Centre

Je treedt in dienst bij het Innovation & Impact Centre (I&IC) dat verantwoordelijk is voor valorisatie – naast onderwijs en onderzoek de derde kerntaak van de universiteit. Wij zetten ons in om de kennis en technologie die we bij de TU Delft ontwikkelen ten goede te laten komen aan de maatschappij. Het werk bij I&IC is divers en varieert van advisering op het gebied van onderzoeksfinanciering tot het opzetten van grote publiek-private samenwerkingsverbanden. Ook houden we ons bezig met de ontwikkeling van de TU Delft Campus als innovatie-ecosysteem. We stimuleren ondernemerschap, (inter)nationale samenwerking en strategische planvorming op het gebied van innovatie.
Afhankelijk van je profiel kom je werken op het gebied van onderzoeksfinanciering (zowel NL als EU), intellectueel eigendom, public affairs, corporate innovations, campusontwikkeling, projecten of innovation affairs. Het I&IC is gevestigd midden op de TU Delft Campus, het bruisende innovatie-ecosysteem dat naast de universiteit bijna 300 bedrijven, kennisinstellingen, fieldlabs, (pre-)incubators, restaurants en cafés huisvest. Een inspirerende plek waar je je dagelijks omringt met studenten, onderzoekers, ondernemers en andere innovatieve geesten; allemaal gedreven door dezelfde missie: impact for a better society.

What we offer

FACULTY/DEPARTMENT University Corporate Office – Innovation & Impact Centre

JOB TYPE Support staff (clerical, administrative, facility)

SCIENTIFIC FIELD not applicable

HOURS PER WEEK 32-40

SALARY € 4.332,00 – € 5.929,00

DESIRED LEVEL OF EDUCATION University graduate

Je zal binnen deze functie werkzaam zijn binnen het AI Port Center en 2 dagen in de week ben je gedetacheerd bij SmartPort in Rotterdam. Ook zal je geregeld op pad zijn om bedrijven en andere belangrijke stakeholders te bezoeken en soms ook tijdelijk een activiteit uitvoeren bij een partnerorganisatie.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Tim Meijster, Innovatiemanager AI, Data, Digitalisatie & AI, via 06 –  38556960 of t.meijster@tudelft.nl.