HS Sprint project:
‘Music’s Mental Toolbox’

Projectleider: Julian Schaap
Partners: Cult North Rotterdam, Popunie Rotterdam
Team: Cynthia Liem (TUD), Robbert Goverts (EUR), Nadia van Vuuren (EUR), Mitchell Samson (Cult North Rotterdam), Martin Scheijgrond (Popunie Rotterdam)

Samenvatting

In dit project onderzoeken we de rol van muziekconsumptie voor het welzijn en de maatschappelijke betrokkenheid van Rotterdamse jongeren en jongvolwassenen. In focusgroepen onderzoeken we eerst hoe en in hoeverre zij ervaren dat de muziek die zij luisteren impact heeft op hun welzijn en maatschappelijke betrokkenheid. In samenwerking met Popunie en Cult North, organiseren we vervolgens een openbaar Music Talks-evenement, waarin we dit gezamenlijk verder onderzoeken. De inzichten die hieruit voortkomen zullen leiden tot een social media-vriendelijk audiovisueel handboek: ‘Music’s Mental Toolbox’. Dit biedt praktische begeleiding op het gebied van muziek, welzijn en betrokkenheid, toegesneden op Rotterdamse jongeren en jongvolwassenen.

Meer informatie over dit project

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de hoofdaanvrager van dit project: Julian Schaap.