Spring School over thuisrevalidatie na een beroerte

Een inspirerende 4-daagse internationale introductie in de principes van thuisrevalidatie

Van 29 mei tot 2 juni 2023 vond de 4-daagse Spring School Towards @home motor rehabilitation after stroke plaats. Deze Spring School over motorische revalidatie aan huis van de bovenste en onderste extremiteiten na een beroerte trok jonge getalenteerde onderzoekers van over de hele wereld.

Onderzoekers van ArmCoach4Stroke (Erasmus MC), verbonden met het Health & Technology flagship Convergence Human Mobility Center, en HEROES projects (Radboud UMC, Twente University), beiden IMDI CareTech projecten gefinancierd door NWO/ZonMW en de Nederlandse Hartstichting, hebben samen deze Spring School over Home-based motor revalidatie van de bovenste en onderste extremiteiten na een beroerte georganiseerd. De Spring School vond plaats in Maastricht in samenwerking met Neural Repair.

Dertig jonge getalenteerde onderzoekers (promovendi en postdocs) van over de hele wereld (Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Iran, India, Mexico, VK) namen deel. Het doel van de Spring School was om de principes van thuisrevalidatie te introduceren vanuit een multidisciplinair perspectief, om de mogelijkheid te bieden om praktijkervaring op te doen met technologie voor het meten van bewegingen, en om samen te werken met (inter)nationale collega’s aan gezamenlijke opdrachten.

Elke dag begon met ochtendlezingen door vooraanstaande nationale en internationale onderzoekers en praktijkmensen in het veld, met veel levendige discussies. Deze lezingen werden gevolgd door hands-on workshops en creatief en inspirerend groepswerk in de middagen, en door sociale activiteiten (diner, stadstour) in de avonden.

Raak betrokken

We kijken terug op een inspirerende en zinvolle Lenteschool. Natuurlijk was dit slechts één van de stimulansen binnen dit programma. Als u meer wilt weten over dit programma, wilt deelnemen aan of op de hoogte gehouden wilt worden van komende evenementen op het gebied van motorische revalidatie thuis, neem dan contact op met Hans Bussmann, projectleider ArmCoach4Stroke project en universitair hoofddocent/senior onderzoeker afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Erasmus MC, j.b.j.bussmann@erasmusmc.nl