Nu uit | De volledige ‘Geluiden van de Delta’-podcastserie

De Nederlandse Delta, met de Rotterdamse haven als centrum, profiteert al honderden jaren van zijn natuurlijke positie als monding van de rivieren de Maas en de Rijn. Maar wat heeft de delta van de toekomst nodig?

Rotterdam heeft al meer dan een halve eeuw de drukste haven ter wereld. Het is de thuisbasis van industrie, handel en dichtbevolkte gebieden. De Delta lijdt echter ook onder zijn eigen succes: economische groei gaat hand in hand met vervuiling, onteigening en ongelijkheid.

Door de geografische ligging loopt de haven veel risico’s door zeespiegelstijging, overstromingen en veranderende regenwaterpatronen. In deze podcastserie wandelen we vanaf de Noordzeekust naar het economische, politieke en academische centrum van de Delta: Rotterdam.

Onderweg worden verhalen, geluiden en ervaringen uit de omgeving verzameld en gelinkt aan meningen van experts. Hoe kunnen we veilig, gezond en gelukkig blijven leven in een gebied dat te maken heeft met de gevolgen van eerdere, huidige en toekomstige maritieme gebruiken en uitdagingen?

We vragen onze gasten – onderzoekers, praktijkmensen en burgers – om hun gedachten en oplossingen te delen terwijl ze langs de rivier wandelen. Elke aflevering nodigen we hen uit om na te denken over een ander thema.

Klik op de link om jezelf onder te dompelen in de verhalen, geluiden en ervaringen van de Rotterdamse Delta: ‘Geluiden uit de Delta‘.

Gemaakt door PortCityFutures, Resilient Delta, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, Universiteit Leiden en Leiden-Delft-Erasmus Universiteiten