
Over ons
Om de huidige werelduitdagingen het hoofd te bieden is weerbaarheid nodig. Vooral in deltagebieden, waar meer dan tweederde van de grootste steden ter wereld ligt en waar de effecten van klimaatverandering en andere sociaaleconomische knelpunten bijzonder hard aankomen. Met de Nederlandse delta als onze proeftuin helpt ons transdisciplinaire onderzoek deltagebieden wereldwijd weerbaarder te worden tegen urgente problemen zoals het stijgende waterpeil, extreem weer, vervuiling, armoede, ongelijkheid en technologische verandering.
Ons onderzoek en onze projecten richten zich op drie onderling verbonden thema’s: deltasystemen, steden en havens. Door middel van transdisciplinair onderzoek en samenwerkingsverbanden met organisaties, overheden en het maatschappelijk middenveld ontwikkelen we strategieën voor weerbaarheid op de lange termijn. We ontwikkelen uitvoerbare, schaalbare oplossingen – beleid, innovaties en praktische hulpmiddelen – om kritieke problemen in stedelijke deltagebieden aan te pakken. In samenwerking met leiders uit de publieke en private sector fungeren onze hubs in Rotterdam en Delft als innovatiecentra voor onderzoek en co-creatie.
Onze Thema’s

Delta Systemen
Wat zijn de trends, shocks en stresses en beoogde interventies in bepaalde elementen van het systeem van de stedelijke delta, en hoe hangen deze met elkaar samen?

Stad
Hoe leiden veelzijdige problemen tot toenemende sociale ongelijkheid binnen en tussen generaties en hoe kunnen tussenkomsten bijdragen tot een gelijke levenskwaliteit?

Haven
Lees hoe om te gaan met de onzekerheden en veranderende omstandigheden zoals klimaatverandering, maatschappelijke verantwoordelijkheid en de snelle opkomst van nieuwe digitale technologieën, om de haven in de toekomst een toonaangevende rol te laten spelen.
Onze thema-doorsnijdende benaderingen

Methodologie
Ontdek hoe we methoden en processen ontwerpen en ontwikkelen om verschillende wetenschappelijke disciplines, academische en niet-academische (publieke en private) partners samen te brengen en bewoners mee te nemen in een co-creatieproces.

Labs & Communities
Onze Labs & Communities lopen dwars door onze onderzoeksthema’s heen en hebben als doel om onderzoekers en partners op een meer toegankelijke, structurele en transdisciplinaire manier te laten samenwerken.

Ondewijs
Ontdek hoe ons onderwijsprogramma zich richt op het aanpakken van echte uitdagingen in de Nederlandse delta. Met behulp van een interdisciplinaire aanpak bereiden we studenten voor om de volgende generatie changemakers te worden.
Ontmoet het Team
Wil je weten wie wie is? Maak kennis met het toegewijde team achter Resilient Delta, bestaande uit experts met verschillende achtergronden en uit de verschillende Convergence universiteiten, die een rijke verscheidenheid aan kennis, ervaring en perspectieven meebrengen naar elk project dat we ondernemen.

Contact en Locatie
Voor vragen, samenwerkingen of om meer te weten te komen over Resilient Delta, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je bent ook van harte welkom op ons kantoor, dat liefkozend ‘ De Gele Keet’ wordt genoemd, gelegen in het MerweVierhavengebied in Rotterdam. We kijken uit naar de mogelijkheid om met je in contact te komen en te bespreken hoe we samen kunnen bijdragen aan een meer weerbare toekomst!

Over de Convergence Alliance
TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC bundelen hun krachten in Convergence. De urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen van onze tijd vragen om fundamenteel nieuwe vormen van samenwerking, waarbij traditionele grenzen van instituten en disciplines worden overschreden om radicaal nieuwe perspectieven en oplossingen te creëren. Resilient Delta is een van de vijf programma’s binnen de Convergence alliantie.

Resilient Delta Ecosysteem
Drie toonaangevende instellingen, de TU Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus Medisch Centrum, hebben hun krachten gebundeld in het Convergence Resilient Delta initiatief.
Neem contact op!
Als je vragen hebt over het Resilient Delta initiative, neem dan contact met ons op.