Ambitie: Kinderzieken(t)huis van de toekomst

Samenwerken aan innovaties voor een betere en betaalbare toekomstige zorg voor kinderen en oudersDe medische zorg voor kinderen en hun ouders kan en moet verbeterd worden. De schaarste aan personeel en aan middelen, en de toenemende vraag naar complexe zorg, maken het noodzakelijk de zorg te vernieuwen.

Welke zorg kan thuis in de eigen veilige omgeving in plaats van in het ziekenhuis? Hoe kan de zorg gepersonaliseerd worden? Hoe kan een opname duur verkort worden? Hoe kan de beleving van kinderen en ouders tijdens een opname verbeterd worden? Wat is de rol van nieuwe technologie├źn?

Healthy Start zal zich met een interdisciplinaire aanpak van medische-, technische- en sociale wetenschappers, zorgprofessionals en ouders richten op innovatieve oplossingen die van groot belang zijn voor de toekomst van de zorg voor kinderen en ouders.

Door co-creatie zullen we strategie├źn ontwikkelen voor onder andere optimale inzet van zorgpersoneel en van technologische innovaties waarmee zorg op afstand mogelijk is. Heeft u vragen over deze ambitie of wilt u een bijdrage leveren, neem contact op met Vincent Jaddoe.

Ambitieproject in een notendop

Bekijk poster

Ambitie kernteam

Het kernteam van de ambitie het kinderzieken(t)huis van de toekomst bestaat uit de volgende teamleden:
Rob Taal (EMC), Irwin Reiss (EMC), Vincent Jaddoe (EMC), Maaike Kleinsmann (TUD), Saba Hinrichs (TUD), Josephine Wagenaar (EMC) and Tom Ouwehand (EMC)

Voor meer informatie, neem contact op met: