PDPC & SCBH Interdisciplinair onderzoek naar economische aspecten van paraatheid bij pandemieën en rampen matchmaking sessie

Op dinsdag 23 april organiseerden het Pandemic and Disaster Preparedness Center (PDPC), Smarter Choices for Better Health (SCBH) en Erasmus Centre for Health Economics Rotterdam (EsCHER) een “Matchmaking event for interdisciplinary research on economic aspects of pandemic & disaster preparedness”.

Het Pandemic and Disaster Preparedness Center (PDPC), Smarter Choices for Better Health (SCBH) en Erasmus Centre for Health Economics Rotterdam (EsCHER) willen hun samenwerking versterken door interdisciplinair onderzoek te ontwikkelen naar de economische aspecten van de paraatheid voor pandemieën en rampen. Er is budget vrijgemaakt voor een open call voor één of meerdere projecten die dit onderzoeken, en waarbij expliciet de samenwerking wordt opgezocht tussen PDPC en SCBH of EsCHER affiliates.

Tweeëntwintig onderzoekers van de Erasmus Universiteit, het ErasmusMC en de TU Delft, met verschillende achtergronden variërend van hydrologie, epidemiologie tot gezondheidseconomie, woonden het matchmaking evenement bij. Het evenement begon met een warm welkom en achtegrondinformatie van het evenement door Prof. Pearl Dykstra, Directeur societal preparedness research PDPC, die ook de moderator was. Jeannette de Boer, Hoofd Onderwijs PDPC Academie, gaf een korte introductie van de PDPC frontrunner- en academieprojecten. Gevolgd door zeven pitches van onderzoekers, die hun eigen ideeën, onderzoeksinteresses en behoeften aan interdisciplinair onderzoek presenteerden.

 

Foto: Prof. Job van Exel, hoogleraar Gezondheidseconomie aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) en directeur ondezoek en vicedecaan van ESHPM

Na de pauze hadden de deelnemers de gelegenheid om ideeën uit te wisselen, hun expertise te delen en potentiële onderzoeksideeën te bespreken tijdens de interactieve workshop. Het evenement werd afgesloten met een samenvatting, algemene discussie en Nora Buenemann, Project Manager PDPC, gaf meer informatie over de call voor proposals. Tijdens de borrel gingen de onderzoekers door met hun levendige discussies en hadden ze ruim de tijd om te netwerken. De deadline voor het indienen van voorstellen is 28 juni 2024, meer informatie over de gefinancierde voorstellen volgt later.

Namens PDPC, SCBH en EsCHER willen we alle deelnemers bedanken en in het bijzonder Pearl Dykstra, Hans van Kippersluis, Jeannette de Boer en Nora Buenemann voor het starten van dit initiatief en het organiseren van het evenement.