Meeting | Jongerenparticipatie | co-organisatie van Dynamics of Youth & Healthy Start

Datum en tijd: 31 mei 2023, 13-17 uur.
Locatie: de Social Impact Factory in Utrecht (direct tegenover Utrecht Centraal Station)

Om de maatschappelijke impact van onderzoek te versterken, zoeken onderzoekers steeds vaker naar manieren om kinderen en jongeren actief te betrekken bij hun projecten, maar hoe richt je jongerenparticipatieprojecten zo in dat ze betekenisvol zijn voor zowel onderzoekers als jongeren? Om deze vraag te verkennen en van elkaar te leren organiseren Dynamics of Youth en Healthy Start op woensdag 31 mei samen een kennisuitwisselingssessie.

De sessie is bedoeld voor onderzoekers die ervaring hebben met jongerenparticipatie in onderzoek en voor onderzoekers die nieuw zijn in het veld. Het programma omvat plenaire sessies en twee parallelle workshops:

1. Do’s en don’ts van jongerenparticipatie in transdisciplinair onderzoek [Nederlands] – Gefaciliteerd door Dr. Lysanne te Brinke, YoungXperts

In deze workshop ontdek je aan de hand van praktijkervaringen en concrete tips hoe je participatietrajecten en -tools implementeert op een manier die bij jongeren past. Hoe bereik je bijvoorbeeld de juiste doelgroep en op welk moment? Hoe bouw je aan een inclusieve, duurzame en rechtvaardige samenwerking? Wat voor werkvormen gebruik je? En hoe geef je feedback op de bevindingen?

2. Ervaringen uitwisselen met deelname van jongeren aan onderzoek: reflectie, inzichten en aanpassingen [Engels]

Door middel van collaboratieve reflectie wil deze workshop een dieper begrip van de participatie van jongeren in onderzoek bevorderen en deelnemers voorzien van waardevolle inzichten en ideeën om hun eigen onderzoekspraktijken te verbeteren. Deelnemers worden aangemoedigd om vragen te stellen, na te denken over hun eigen aannames en hun gedachten collectief te ordenen.

Je bent van harte uitgenodigd om te deelnemen, hoe ervaren of onervaren je je ook voelt. Aanmelden kan via dit formulier.

Datum en tijd: 31 mei 2023, 13-17 uur.
Locatie: de Social Impact Factory in Utrecht (direct tegenover Utrecht Centraal Station)

Met vriendelijke groeten,

Pascale van Zantvliet, William Stephens, Jacobine Buizer (Dynamics of Youth)

Lysanne te Brinke, Irene Fierloos (Healthy Start)

Meeting bijwonen

Aanmelden