Lysanne Te Brinke geselecteerd als eerste Healthy Start Convergence Fellow

We zijn verheugd aan te kondigen dat we Lysanne te Brinke hebben aangenomen als onze eerste Healthy Start Convergence Fellow. Convergence Fellows zijn high potential en ambitieuze wetenschappers die recent zijn gepromoveerd en de volgende generatie wetenschappers vertegenwoordigen. Met een 4-jarig fellowship slaan Convergence Fellows een brug tussen wetenschappelijke disciplines en tussen wetenschap en samenleving.

Lysanne: “Ik ben super enthousiast om geselecteerd te worden als de eerste Convergence Fellow van Healthy Start vanwege de belangrijke ambitie om de stem en ideeën van jongeren naar wetenschap en beleid te brengen. Uit mijn onderzoek is gebleken dat jongerenparticipatie kan leiden tot een sterkere en meer betrokken jonge generatie.”

De uitgangspunten van deze ambitie zijn ontwikkeld in een co-creatie zandbakmethode met wetenschappers en maatschappelijke partners (waaronder Gemeente RotterdamYoung010NJRYoung Impact, Stichting de Werkshop/MDT op ZuidNetwerk Nieuw RotterdamBianca Boender/ BV Jong/You!ngLieve MarkNationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) and Hogeschool Rotterdam).