Keynote spreker dr. Andrew Fuligni over de ‘experimenterende jeugd’

Hoe geven we de volgende generatie een kansrijke start? Binnen Healthy Start onderzoeken we de vroege oorsprong van verschillen in gezondheid en welzijn vanuit een transdisciplinaire samenwerking. Samen slaan wij de brug tussen wetenschap en praktijk en pakken we huidige maatschappelijke problemen aan door middel van onze zes ambitieprojecten. Healthy Start is dé community met en voor onderzoekers, praktijk partners, beleidsmakers en geïnteresseerden. Op 9 maart organiseren wij een nieuw evenement: Healthy Start | Ambition Day.

Deelnemers en externe sprekers gaan met elkaar aan de slag om onze zes ambitieprojecten verder te ontwikkelen. Een van de keynote sprekers is dr. Andrew Fuligni, gerenommeerde onderzoeker uit Michigan, met een groot aantal onderzoeken in ontwikkelingspsychologie in zijn portfolio die zich richten op het mentale welzijn van de jeugd. “Het is onvoldoende om ons alleen te focussen op de mentale gezondheid op een crisisniveau. We moeten onze kennis van cognitieve adolescentie en sociale ontwikkeling toepassen om jonge mensen al eerder te ondersteunen.” concludeert Dr. Andrew Fuligni.

Dr. Adrew Fuligni, keynote spreker tijdens Ambition Day, 9 Maart

Laat jongeren op gezonde manier experimenteren
De jeugd heeft behoefte om te experimenteren en de wereld te ontdekken. Als dit op een gezonde manier kan en in goede banen wordt geleid, draagt dit bij aan hun welzijn. Dr. Fuligni noemt voorbeelden zoals sport, buitenschoolse activiteiten en lid zijn van een vereniging. Andere factoren die bijdragen aan het welzijn van jongeren zijn; de mogelijkheid om iets bij te dragen aan anderen, een gezonde relatie met ouders/verzorgers en – wat we allemaal ergens wel weten maar kennelijk onderschatten – voldoende slaap. Dr. Funligni’s onderzoeken sluiten dan ook naadloos aan bij de ambitieprojecten binnen Healthy Start, waar hij tijdens de Healthy Start | Ambition Day meer over zal vertellen.

Met elkaar slaan we de brug tussen wetenschap en praktijk en bouwen voort op onze inspirerende sandpits van afgelopen jaar. Houd onze LinkedIn in de gaten voor de laatste ontwikkelingen binnen onze ambitieprojecten en wie er nog meer zullen spreken op onze Healthy Start | Ambition Day! Wil jij ook je blik verruimen en kun je kijken over de muren van je onderzoeksveld? Meld je aan en ontdek de onderzoekswereld opnieuw!

Meld je aan voor Ambition Day

Registreren