Jonge onderzoekers aan de slag binnen Health & Tech

Deze week zijn de Open Mind-oproepen gehonoreerd. Uit een stapel van 124 ingediende plannen zijn 22 projecten geselecteerd. 18 onderzoeksprojecten en 4 onderwijsprojecten hebben binnen de thema’s Gezondheid en Technologie een toekenning gekregen om aan de slag te gaan. De onderzoeksprojecten binnen de zogenaamde Open Mind Call zijn kort, gericht op jonge onderzoekers en moeten eind 2021 resultaten hebben.

Een van de criteria voor de Open Mind Call was dat de onderzoekers niet al te veel onderzoekservaring mochten hebben en dat ten minste twee van de drie instellingen in het projectteam moesten worden opgenomen om convergentie mogelijk te maken. De onderwerpen van de projecten zijn zeer uiteenlopend, van contactloze monitoring van pasgeborenen tot medische zelfportretten, waarbij jonge patiƫnten de baas zijn over hun eigen medisch dossier.

De Raad van Bestuur reageerde enthousiast op de projecten: “We zijn zeer aangenaam verrast door het grote aantal ingediende plannen. De hoge kwaliteit en de gevonden samenwerking met andere instituten laat zien dat Convergence leeft”.

Op 17 september presenteren de onderzoekers hun projecten en ambities op het Open Mind Symposium.

Wij zijn zeer aangenaam verrast door het grote aantal en de hoge kwaliteit van de ingediende voorstellen. Het toont aan dat Convergentie leeft

Management Board Convergence of Health & Technology