Impact-gedreven onderwijs: Local to Global

Healthy Start onderzoekers zijn niet alleen actief in onderzoek, maar ook binnen het onderwijs. In het vak ‘Local to Global’ onderzoeken studenten, onder begeleiding van maatschappelijk partners, de gevolgen van globale uitdagingen (zoals sociale ongelijkheid en klimaatverandering) voor lokale gemeenschappen zoals kinderen, adolescenten en ouders in Rotterdam.

In deze video deelt Lysanne te Brinke (Academic Lead ambitieproject Betrokkenheid en participatie van jongeren en universitair docent bij de Erasmus Universiteit Rotterdam haar ervaringen met impact-gedreven onderwijs. Voor dit project ontving zij een Healthy Start Sprint-subsidie.

We hebben nog plek voor maatschappelijk partners die volgend jaar (oktober-december) willen deelnemen! Interesse? Mail dan naar: tebrinke@essb.eur.nl.

*Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Katie Barry, Canan Mesutoglu, Sophie Sweijen, Ethell-Marjorie Dubois, Erasmus Verbindt, Tijmen Verbrugh, HefHouse, ErasmusX, Stichting Move, Woonstad Rotterdam, Stichting Werkshop en Indigo.

Video: Arend Verbrugh (Eagle Vysion)