Healthy Start

_De toekomst verbeteren voor nieuwe generaties

Wij vinden dat elk kind en elke jongvolwassene de kans moet krijgen om zich volledig te ontwikkelen. Binnen Healthy Start onderzoeken we de vroege oorsprong van verschillen in gezondheid en welzijn vanuit een transdisciplinair perspectief. Op deze manier kunnen we kansen in het vroege leven identificeren en samen met onze partners innovatieve preventieve strategieën ontwikkelen, die leiden tot betere gezondheid, welzijn en participatie voor toekomstige generaties.

Read English version

Onze missie

Wij geloven dat de integratie van medische, sociale en technische wetenschappen, gecombineerd met kennis uit en toepassing in de praktijk, zal leiden tot grensverleggende oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen voor jongeren, van conceptie tot jongvolwassenheid.

Ons doel is het realiseren van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – gericht op preventie en interventie – om de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen en jongeren te verbeteren. Lees over onze missie en aanpak.

Maak kennis met de mensen achter Healthy Start
Meer nieuws

Leading team

Het managementteam is verantwoordelijk voor de overkoepelende strategie en richting van Healthy Start. Zij bewaken de missie en aanpak van Healthy Start in ambitieprojecten, onderwijs en samenwerking met stakeholders. Het managementteam bestaat uit de drie academic leads Eveline Crone, Vincent Jaddoe en Maaike Kleinsmann, en programmamanager Jennifer Kockx.

Healthy Start | Young Board

Binnen Healthy Start hechten we veel waarde aan de stem van beginnende onderzoekers die met kinderen en jongeren werken. Een toegewijd team, dat de samenkomst van drie universiteiten vertegenwoordigt, zal het eerste Healthy  Start Young Board vormen. Het doel van de HS Young Board is om een ​​gemeenschap op te bouwen onder beginnende onderzoekers en innovatieve projecten te ontwikkelen waarin disciplines kunnen samenkomen. Het HS Young Board zal ook fungeren als klankbord voor de leads en het bredere Healthy Start programma. Ze zullen actief samenwerken met andere maatschappelijke belanghebbenden en een fysieke convergentiehub creëren om samen te werken.

Meer informatie over de Young Board

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

We willen je ook uitnodigen om onze nieuwsbrief te lezen: Healthy Start | Highlights June 2023