Healthy Start

Improving the future for new generations

Wij zijn ervan overtuigd dat elk kind en elke jongvolwassene de kans moet krijgen om hun volledige ontwikkelingspotentieel te bereiken. Binnen Healthy Start onderzoeken we de vroege oorsprong van ongelijkheden in gezondheid en welzijn vanuit een multidisciplinair perspectief. Op deze manier kunnen we kansen in het vroege leven identificeren en samen met onze partners innovatieve preventieve strategieën creëren, die leiden tot een betere gezondheid, welzijn en participatie voor toekomstige generaties.

Onze missie

We staan ​​op dit moment voor een urgente maatschappelijke uitdaging: Duizenden kinderen hebben vanaf de allereerste levensfase een ongunstige startpositie en kunnen hun volledige ontwikkelingspotentieel niet bereiken, wat grote gevolgen heeft voor gezondheid, welzijn en maatschappelijke participatie. Deze verschillen worden groter in tijden van crisis, zoals de huidige COVID-19-pandemie aantoont. Onze missie is het optimaliseren van de ontwikkelingskansen van alle kinderen en jongeren, ongeacht hun achtergrond en uitgangspunten. Samen met onze maatschappelijke partners creëren we inclusieve kansen voor een diversiteit aan jongeren om participerende en bijdragende burgers te worden.

De ontwikkeling op jonge leeftijd wordt bepaald door verschillende blootstellingen, van geografische en sociale factoren tot factoren die verband houden met levensstijl en stress. Een interdisciplinaire benadering en convergentie van medische, sociale en technologische wetenschappen is daarom essentieel. De regio Rotterdam-Delft is een ideale proeftuin voor Healthy Start vanwege de diverse en deelnemende jonge bevolkingsgroepen, onderzoeksgerichte gemeenten en een sterke onderzoeksgemeenschap. Wij geloven dan ook dat deze samenwerking tussen het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft en een breed scala aan maatschappelijke partners de toekomst van nieuwe generaties zal verbeteren.

Wie we zijn

Healthy Start is geinitieerd door drie wetenschappelijke leads met één missie: het verbeteren van de kansen voor kinderen en jongvolwassenen om hun volledige ontwikkelingspotentieel te bereiken.

Eveline Crone – Erasmus Universiteit Rotterdam

Professor of Developmental Neuroscience in Society

Vincent Jaddoe – Erasmus MC

Professor of Pediatrics – Epidemiology

Maaike Kleinsmann – TU Delft

Professor in Design for Digital Transformation

Doe mee!

Er zijn vele manieren om betrokken te zijn bij Healthy Start. Met jouw kennis, netwerk en drive kan je het verschil maken in samenwerking met anderen. Onze community bestaat uit een brede groep van wetenschappers, maatschappelijke partners en beleidsmakers, die zich inzetten om kinderen en jongeren alle kansen te geven om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Word onderdeel van de community of blijf op de hoogte via onderstaande link.

Doe mee!

Evenementen

 

09/11/21
Healthy Start Conferentie

Op deze conferentie presenteren we de Healthy Start propositie en inspireren we elkaar hoe we ons werk rond Healthy Start uitdagingen kunnen convergeren, met behulp van transdisciplinaire en translationele samenwerking. We kijken ernaar uit je weer te ontmoeten en samen de volgende stappen te zetten voor Gezonde Start. De conferentie is live te volgen van 15:00 – 16:30 uur.

Bekijk de livestream

Neem contact met ons op

Laten we de toekomst van nieuwe generaties samen verbeteren

Dr. Karlijn Hermans

Scientific Project Support