Healthy Start

De toekomst verbeteren voor nieuwe generaties

Wij vinden dat elk kind en elke jongvolwassene de kans moet krijgen om zich volledig te ontwikkelen. Binnen Healthy Start onderzoeken we de vroege oorsprong van verschillen in gezondheid en welzijn vanuit een transdisciplinair perspectief. Op deze manier kunnen we kansen in het vroege leven identificeren en samen met onze partners innovatieve preventieve strategieën ontwikkelen, die leiden tot betere gezondheid, welzijn en participatie voor toekomstige generaties.

Onze missie & doel

Wij geloven dat de integratie van medische, sociale en technische wetenschappen, gecombineerd met kennis uit en toepassing in de praktijk, zal leiden tot grensverleggende oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen voor jongeren, van conceptie tot jongvolwassenheid.

Ons doel is het realiseren van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – gericht op preventie en interventie – om de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen en jongeren te verbeteren.

Lees onze missie en de mensen achter Healthy Start
Meer nieuws

Academic Leads & Management Team

Het managementteam is verantwoordelijk voor de overkoepelende strategie en richting van Healthy Start. Zij monitoren de missie en aanpak van Healthy Start in ambitieprojecten, onderwijs en samenwerking met stakeholders. Het managementteam bestaat uit de drie wetenschappelijke leiders Eveline Crone, Vincent Jaddoe en Maaike Kleinsmann, en programmamanager Jennifer Kockx.

Healthy Start | Young Board

Binnen Healthy Start hechten we veel waarde aan de stem van beginnende onderzoekers die met kinderen en jongeren werken. Een toegewijd team, dat de samenkomst van drie universiteiten vertegenwoordigt, vormt het eerste Healthy Start Young Board. Het doel van de HS Young Board is om een ​​gemeenschap op te bouwen onder beginnende onderzoekers en innovatieve projecten te ontwikkelen waarin disciplines kunnen samenkomen. Het HS Young Board zal ook fungeren als klankbord voor de trekkers en het bredere programma Gezonde Start. Ze zullen actief samenwerken met andere maatschappelijke belanghebbenden en een fysieke convergentiehub creëren om samen te werken.

Healthy Start hecht veel waarde aan het opleiden en faciliteren van onderzoekers van de toekomst: onderzoekers voor wie inter- en transdisciplinair werken en samenwerken de standaard manier van werken is. Convergence Fellows en Convergence-promovendi leggen duurzame en effectieve verbindingen tussen wetenschappelijke disciplines en tussen wetenschap en praktijk.

Spreekt het programma Healthy Start jou ook aan? Wij bouwen continu aan een interdisciplinaire gemeenschap, waar jij ook bij hoort!

Meer over de Healthy Start Young Board

Blijf geïnformeerd, volg onze activiteiten via de Healthy Start LinkedIn pagina!