Breaking Barriers | Co-creatie Lab dat Forensische Jongvolwassenen en Psychologie Masterstudenten stimuleert tot Innovatief Onderzoek

Project categoerie: HS4Education

Hoofdaanvrager: Reshmi Marhe (EUR)
Team: Eric Rassin (EUR), Josanne van Dongen (EUR), Irena Boskovic (EUR), Melissa de Roos (EUR), Lore Mergaerts (KUL), Willem- Paul Brinkman (TUD)
Partners: KU Leuven

Samenvatting

Stages moeten studenten zinvolle en inclusieve onderzoeksmogelijkheden bieden. In dit onderwijsproject willen we de masterspecialisatie Forensische en Gerechtelijke Psychologie (FLP) vernieuwen door een transdisciplinair co-creatielab te introduceren. Met dit lab bieden we studenten, zorgmedewerkers en jonge cliënten (18-27 jaar) in forensische en verslavingszorgsettings de mogelijkheid om samen te werken aan onderzoeksonderwerpen, door middel van focusgroepen en interviews. Op basis van de input van deelnemers worden heldere onderzoeksideeën gevormd, waaraan de studenten van het FLP programma gaan werken als onderdeel van hun onderzoeksstage. Deze gezamenlijke aanpak zorgt ervoor dat studenten, medewerkers en cliënten betrokken zijn bij het formuleren van onderzoeksvragen die relevant zijn voor de klinische praktijk. Door een brug te slaan tussen de academische wereld en de uitdagingen in de echte wereld, bevorderen we een dynamische leeromgeving waarin studenten nieuwe perspectieven krijgen en innovatieve manieren ontwikkelen om het vakgebied te begrijpen.

Meer informatie over dit project

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Reshmi Marhe.