PROTECt ME

Proactive Technology-supported prevention
and Mental Health in adolescence

Wist je dat,

ongeveer één op de vier Nederlandse jongeren (12-25 jaar) het risico loopt op langdurige psychische problemen? Helaas stijgt het aantal jongeren dat gespecialiseerde hulp zoekt. Onze huidige geestelijke gezondheidszorg heeft echter moeite om bij te blijven. Lange wachtlijsten en financiële beperkingen zorgen ervoor dat veel jongeren niet op tijd de hulp krijgen die ze zo hard nodig hebben.

PROTECt ME, heeft de missie
om dit te veranderen.

Onze missie

Wij geloven in proactieve, preventieve geestelijke gezondheidszorg. Onze missie is duidelijk: het ontwikkelen van innovatieve technologische hulpmiddelen die risicojongeren in een eerder stadium kunnen identificeren. Door gebruik te maken van de kracht van technologie willen we jongeren sneller en effectiever helpen en tegelijkertijd het bestaande zorgsysteem ontlasten.

Om ons doel te bereiken hebben we een divers team van experts van de TU Delft, het Erasmus Medisch Centrum en de Erasmus Universiteit bij elkaar gebracht. Elke instelling draagt unieke inzichten en vaardigheden bij aan onze gezamenlijke inspanningen. Van AI-expertise aan de TU Delft tot kennis van de klinische praktijk in het Erasmus MC en juridische en economische perspectieven aan de Erasmus Universiteit, onze interdisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat we geen middel onbeproefd laten in onze zoektocht naar effectieve oplossingen.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op: gulmus@essb.eur.nl