Onderzoek

Bij Convergence Health & Technology vormen we nieuwe kaders die wetenschappelijke ontdekkingen en technologische innovatie faciliteren. Onze onderzoeksprojecten vragen om transdisciplinaire samenwerking, zijn ‘bottom-up’ en richten zich zowel op startende als gevestigde onderzoekers. Scroll hier door onze eerdere, huidige en toekomstige onderzoeksprojecten. 

Flagships

Binnen onze Flagship Projecten werken meer dan 250 onderzoekers aan de toekomst van de gezondheidszorg. Van beeldvorming tot transplantatie en van levensstijl tot neurologie, de onderwerpen lopen uiteen maar alle onderzoekers zetten zich in om de gezondheidszorg voor iedereen efficiënter, betaalbaarder en toegankelijker te maken. De Flagships hebben een looptijd van vijf jaar (vanaf 2022) en zullen daarna onafhankelijk verder opereren. De reikwijdte van deze onderzoeksprojecten is enorm; naast de financiering van Convergence hebben de Flagships gezamenlijk 34 miljoen euro van private en publieke partners opgehaald.

Onderzoeksthema’s

Onderzoek van Health & Technology is lastig in een hokje te stoppen. Om toch een poging te doen is het uitgebreide onderzoeksveld van Health & Technology opgedeeld in verschillende thema’s. Elk onderzoeksthema heeft een commissie themaleiders die overzien dat hun respectievelijke onderwerp terugkomt binnen Health & Technology en bieden begeleiding aan onderzoekers die zich aan willen sluiten bij de Convergence.

H&T Consortia

Health & Technology is overal. Er zijn diverse initiatieven, wel of niet aangesloten bij Convergence, waarin de waarden van Convergence al in de dagelijkse praktijk wordt uitgedragen. Hier laten we een selectie uit initiatieven die de toegevoegde waarde van transdisciplinair onderzoek erkennen. Tussen verschillende instituten werken ze samen aan Health & Technology gerelateerde onderwerpen en dragen bij aan onze grensoverschrijdende ambities en wetenschappelijke community.

Open Mind Projecten

De Open Mind Projecten waren de eerste officiële Health & Technology projecten. Binnen de Open Mind projecten hebben beginnende en ervaren onderzoekers in korte tijd (van september 2021 tot januari 2022) transdisciplinair onderzoek uitgevoerd. Het enthousiasme over convergerende disciplines was evident; er werden 124 plannen ingediend, waarvan 27 projecten geselecteerd werden. Sommige projecten, voortgekomen uit de toegankelijke Open Mind call, werden later opgenomen in de Flagship programma’s. Hieronder staat een selectie van de 27 projecten.

Impulsprogramma’s

Voorafgaand aan de lancering van Convergence, hebben Erasmus MC en TU Delft, uit een verantwoordelijkheidsgevoel als leidende sociale organisaties met een wetenschappelijke positie in de internationale top, mogelijkheden voor structurele samenwerking onderzocht. Het Impulsprogramma werd opgezet als een kickstart voor de samenwerking.

Een groep van 72 wetenschappers, waaronder 34 speciaal aangenomen Convergence postdocs, zijn in juni 2020 begonnen met 17 transdisciplinaire programma’s binnen de volgende onderzoeksthema’s:

  • Smart Instruments & Interventions and Augmenting Humans
  • Deep Imaging
  • Digital Twin
  • Syn-Cell for health(care)
  • Ethics

Hieronder staat een selectie van de projecten.

Connect

Nieuwe connecties leiden vaak tot nieuwe initiatieven. Het is onze ambitie om de Health & Technology onderzoekscommunity te helpen groeien en zo veel mogelijk projecten en initiatieven te delen.

Mist er iets in dit overzicht? Of heb je plannen voor een mogelijk Health & Technology project? De Front Office is beschikbaar voor alle gerelateerde onderzoeksvragen; neem vooral contact met ons op!

Neem contact op met de Front Office