Hack4Youth Challenge 2023 – 7 juli – Vakwerkhuis in Delft

Ben jij een creatieve teamspeler die impact wil maken voor de volgende generaties? Dan is Hack4Youth iets voor jou!

De Hack4Youth Challenge is een 1-daagse ‘pressure cooker’ waarin studenten worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor een maatschappelijke uitdaging die gerelateerd is aan de ambities van Gezonde Start. De uitdagingen worden gepresenteerd en vertegenwoordigd door verschillende maatschappelijke stakeholders. Het evenement staat open voor een diverse groep studenten van de Erasmus Universiteit, het Erasmus MC en de TU Delft. Hiermee wordt het interdisciplinaire karakter van Healthy Start binnen de studententeams benadrukt. De studententeams gaan de maatschappelijke uitdaging aan via een ontwerpproces en de multidisciplinaire aanpak leidt ongetwijfeld tot creatieve oplossingen.

Wat is Healthy Start?

Healthy Start is onderdeel van Convergence, een samenwerkingsverband van TU Delft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit. Healthy Start is een onderzoeksprogramma met de ambitie om impact te creëren voor volgende generaties. Wij van Healthy Start vinden dat elk kind en elke jongvolwassene de kans moet krijgen om zich volledig te ontwikkelen. Om die ambitie waar te maken bouwen we onderzoeks- en onderwijsprojecten waarin meerdere disciplines uit de sociale, medische en technische wetenschappen hun krachten bundelen. Al onze projecten worden gebouwd en gerealiseerd in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners om echte impact te garanderen.

Wat te verwachten?

Veel van de maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan ​​vragen om een ​​creatieve, out-of-the-box aanpak. Studenten kunnen zeer innovatieve ideeën bedenken en hebben vaak alleen een trigger nodig om hun creativiteit de vrije loop te laten. Via een drukbezocht evenement als de Hack4Youth Challenge krijgen leerlingen een trigger van maatschappelijke stakeholders, waar ze vervolgens op hun eigen manier mee aan de slag kunnen. Hierdoor kunnen ze direct impact maken voor jongeren, door jongeren. Door middel van uitdagingen als deze willen we een gemeenschap van actieve en betrokken studenten samenbrengen binnen Healthy Start, die elkaar inspireren en leren van elkaars perspectieven en achtergronden.

Als deelnemer neem je deel aan een inspirerende co-creatieve ‘pressure cooker’ sessie van een dag, waarin studenten in multidisciplinaire teams werken en worden begeleid door experts op het gebied van design, innovatie en maatschappelijke impact. Informatie van stakeholders, workshops over design thinking en begeleiding door coaches leiden jou en je team naar de ontwikkeling van een echte oplossing! Een jury bestaande uit stakeholders beoordeelt de ideeën en selecteert het winnende idee. Het evenement wordt georganiseerd door het team van Healthy Start, Erasmus Verbindt en De Social Hub.

Wie: alle studenten van TU Delft, Erasmus Universiteit en Erasmus MC
Waar: Het Vakwerkhuis, Delft
Wanneer: 7 juli 2023, van 9u tot 18u

Schrijf je nu in om deel te nemen aan de Healthy Start Hack4Youth challenge 2023. Deadline 15 juni!

Inschrijven kan via de QR-code of met deze registratiepagina.

Register for Hack4Youth via this QR-code