Gezocht: jonge onderzoekers met een hart voor open research

Ben jij een masterstudent of een jonge onderzoeker in het veld van gezondheid en technologie? Is open research onderdeel van jouw werk of het werk van anderen die jij kent? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de nieuwe Convergence Health and Technology Open Research Awards.
Open research is belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek. Het is essentieel voor kwaliteit omdat het de transparantie, openheid, reproduceerbaarheid en repliceerbaarheid van wetenschap vergroot. In de laatste jaren is de cultuurverandering ingezet van een focus op kwantiteit van wetenschappelijke publicaties naar een open research cultuur.

Toch zijn er nu nog een aantal barrières die onderzoekers ervaren voor het implementeren van open research principes in hun dagelijks werk. Het kost bijvoorbeeld tijd, een investering die niet altijd erkend worden. Aan de andere kant zijn de onderzoekers die open research principes toepassen degenen die de cultuur- en gedragsverandering drijven en zo mede onze onderzoeksinstituten toonaangevend houden.

Met de Convergence Health and Technology Open Research Awards wil de Convergence Health and Technology deze gedragsverandering stimuleren en de tijdsinvestering voor het implementeren van open research principes in technologie- en gezondheidsonderzoek belonen.

Open Research Awards

In totaal zullen 12 awards uitgereikt worden binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC en de TU Delft; aan ieder instituut 4. Deze prijzen zullen uitgereikt worden aan 2 masterstudenten en 2 jonge onderzoekers (PhD-studenten, postdocs, onderzoeksassistenten/ -medewerkers) per instituut. Elke award bestaat uit een certificaat en een bedrag van €100.

Nomineren

Je kunt onderzoekers nomineren voor de awards tot en met 31 augustus 2021, via een online formulier. Je kunt zowel jezelf als anderen nomineren.

Meer informatie over wie in aanmerking komen voor deze prijzen en de evaluatiecriteria kun je vinden op de website van Riot Science NL. Vragen en suggesties kun je mailen naar info@riotscienceNL.com.

Organisatie

De Convergence Health and Technology Open Research Awards worden georganiseerd en aangeboden door het Convergence Health and Technology team, de decaan van het Erasmus MC Prof. Van Leeuwen, Dr. Adrian Cohen (Afdeling Onderzoek & Onderwijs) en het Rotterdam R.I.O.T. Science Club team (Lorenza Dall’Aglio, Bing Xu en Elisabet Blok).

Leden van de R.I.O.T. Science Club, de Open Science Community Rotterdam en de Open Science Community Delft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en van deze prijzen. Eveneens zullen zij de inzendingen evalueren volgens de vooraf opgestelde criteria.