Rethinking mobility for healthy and vital cities

Symposium

In onze steeds veranderende wereld ondergaat de manier waarop we ons door onze steden verplaatsen een diepgaande transformatie. We stappen af van overmatig autogebruik en verkennen nieuwe wegen, zoals de fiets en het openbaar vervoer. Deze verschuiving gaat over het voeden van gezondere, veiligere en aangenamere stadslandschappen. Tijdens dit symposium brengen we onderzoekers en verschillende belanghebbenden samen om het bestaande bewijs over de effecten van deze voortdurende stedelijke transformatie te bespreken, evenals de barrières, uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het opstellen van nieuw mobiliteitsbeleid. We nodigen u uit om deel te nemen aan dit debat.

Op de agenda van ons symposium staan twee belangrijke sessies:

Wetenschappelijke inzichten

Voorzitter: Prof. dr. Job van Exel (Erasmus School of Health Policy and Management)
Prof. dr. Mark Nieuwenhuijsen (ISGLOBAL Instituut voor Wereldgezondheid Barcelona)
Dr. Anna Bornioli (Universiteit van Surrey)
Prof. dr. Pilar García-Gómez (Erasmus School of Economics).
Beleidsrondetafel

Dr. Famke Molenberg (Erasmus MC) zal een dynamische discussie leiden tussen verschillende belanghebbenden. Samen verkennen we de fijne kneepjes van de ontwikkeling van mobiliteitsbeleid, waarbij we ingaan op de barrières, uitdagingen en de rijkdom aan kansen die daarin schuilen.

We sluiten het symposium af met een hapje en een drankje, zodat er voldoende gelegenheid is om te netwerken.

Het symposium is gerelateerd aan twee projecten  ‘30km/h speed limits for healthy populations and vital cities’, (https://www.eur.nl/en/research/research-programme/vcc-projects-page/speed-limits) en ‘Personalized, Real-Time Health Impact of Climate Change and Pollution’ (https://convergence.nl/measuring-and-mitigating-the-health-risks-of-climate-change-and-pollution/)