Het Nederlandse AI Congres 2024

De Nieuwe Horizon met AI: Collectief, Mensgericht en Kansrijk

Het Nederlandse AI Congres 2024

Na een succesvolle editie in 2023, keert het Nederlandse AI Congres terug op 24 april aanstaande. Het congres belicht de ongekende kansen én uitdagingen van AI, om Nederland maatschappelijk en economisch vooruit te helpen. Hiermee streeft de Nederlandse AI Coalitie naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. Dit door doelgerichte samenwerking tussen de vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI, die allen samenkomen op dit congres. Daarom is het centrale congresthema dit jaar: De Nieuwe Horizon met AI: Collectief, Mensgericht en Kansrijk.

Programma

Naast de plenaire presentaties in de hoofdzaal, kunt u gedurende drie rondes kiezen uit ongeveer 40 unieke break-out sessies en workshops. Ontdek de laatste ontwikkelingen rondom de AI Act, duurzaamheid, zorg, ethiek, onderwijs en nog veel meer. Kies tijdens het aanmeldproces de onderdelen die u wilt bijwonen. Ook mogen we dit jaar de AI-Science Truck verwelkomen, te vinden op de parkeerplaats bij de ingang. Een initiatief van het ELSA AI Lab Noord-Nederland, waar wetenschap, kennis en inspiratie samenkomen. Uiteraard is er tijdens het congres ruime gelegenheid om te netwerken, zowel vóór als tijdens de netwerkborrel.

Dit jaar gaat het congres plaatsvinden in De Rijtuigenloods te Amersfoort. Een grote industriële locatie met een historisch karakter, die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Ook biedt de locatie 250 eigen parkeerplaatsen. Zodra die gevuld zijn dan kunt u gebruik maken van betaalde parkeerplaatsen, die zich direct naast de locatie bevinden.

Ook dit jaar worden er betaalde kaarten aangeboden, zolang de voorraad strekt.

Meld je hier aan video afspelen