Erasmus MC Summer School

In de zomer naar ‘school’ gaan? Dat is veel leuker dan je denkt! De Summer School in het Erasmus MC duurt drie dagen en is een kans om je samen met onderzoekers, kunstenaars en creatievelingen onder te dompelen in (bio)medische en maatschappelijke onderwerpen. Het eindresultaat? Een tentoonstelling die eerst in de Doelen te zien zal zijn en vervolgens in de Science Gallery in het Erasmus MC.

Het thema van de Summer School is dit jaar ‘De spreekkamer van de toekomst’. Tussen 30 juli en 1 augustus zullen 15 studenten zich bezighouden met hoe de gezondheidszorg er uit gaat zien. Dat doen ze niet alleen, maar onder begeleiding van medische en maatschappelijke experts en ook kunstenaars en designers.

Voor wie?

De Summer School is open voor studenten en young professionals. Specifieker voor 2e en 3e jaars bachelorstudenten, masterstudenten en young professionals die minder dan twee jaar geleden zijn afgestudeerd. Welke studie je hebt gedaan maakt niet niet uit, of het nou geneeskunde, klinische technologie of design of kunst is, wel moet je Engels kunnen spreken. Studenten krijgen 150 euro onkostenvergoeding en young professionals 450 euro.

Over het thema

In de spreekkamer komen patiënt en arts elkaar tegen. Maar het tijdperk van dat de patiënt de doctor’s order moest opvolgen is allang voorbij. Value-based healthcare en shared decision-making worden steeds belangrijker. Technische ontwikkelingen staan ondertussen niet stil. Door E-health is de spreekkamer al deels naar huis verplaatst. Hoe ziet de spreekkamer van de toekomst er uit?

Meer informatie en hoe je aan te melden staat op dit formulier. Let op: aanmelden voor 24 juni 2024.