6 juni: Live podcast seksuele straatintimidatie

Op 6 juni organiseren Erasmus Verbindt en Healthy Start een live podcast over seksuele straatintimidatie in WORM Rotterdam. Ben jij erbij?

Recent onderzoek van Plan International NL onthult: hoewel 83% van de jonge mannen (16-25 jaar) begrijpt wat straatintimidatie is, kan slechts 43% het in actie herkennen. Én: maar liefst 75% greep niet in de laatste keer dat ze getuige waren van straatintimidatie.

Waarom plegen mannen straatintimidatie? Hoe kunnen we verandering inspireren? In deze After Talk van de podcastaflevering ‘Seksuele Intimidatie’ (S3E1) van de podcast ‘Stadswandelingen’ van Erasmus Universiteit Rotterdam gaat het om bewustwording en actie.

Healthy Start promovenda Charlotte van Tuijl van de ambitie ‘Betrokkenheid en participatie van jongeren’ schuift aan bij het gesprek, evenals Juliënne Beijer (Stichting Sexmatters), Judith Holzmann (Fairspace) en Patrick Engels (Emancipator).

Mannen kunnen proactieve bondgenoten worden in het voorkomen en aanpakken van straatintimidatie. Schuif aan, ontdek strategieën en denk mee! Samen kunnen we veiligere straten creëren voor iedereen.