De eerste Healthy Start | Ambition Day was een groot succes!

Op 9 maart vierden we onze Healthy Start | Ambition Day. Samen met jullie, wetenschappers uit de sociale, technische en medische wetenschappen, jongerenwerkers, beleidsmedewerkers en maatschappelijke partners, sloegen we de handen ineen om onze ambities en samenwerkingen voor een betere toekomst voor jongeren te vieren. Wat een geweldige dag!

 

Eveline Crone (EUR), Vincent Jaddoe (Erasmus MC) en Maaike Kleinsmann (TU Delft) hebben Healthy Start in 2021 opgericht, overtuigd van het belang van het samenbrengen van disciplines voor een betere toekomst voor de jeugd. Dit leidde in 2022 tot een nieuwe visie, die Jennifer Kockx (programma manager) presenteerde op de Ambition Day gevolgd door pitches over onze 6 ambities door jonge wetenschappers uit de kernteams en de bekendmaking van het Healthy Start|ers Fund voor concrete korte- en langetermijn activiteiten die bijdragen aan de samenwerking met maatschappelijke partners en het Healthy Start onderwijs.

 

Maar dat is niet alles! Er waren inspirerende werksessies en workshops rondom de 1e 1000 dagen, zieken(t)huis van de toekomst, digitale empowerment van fysieke activiteit van kinderen, jeugdcriminaliteit & verslaving, mentaal welzijn en jongerenparticipatie, geleid door onderzoekers vanuit onze ambitie kernteams. Het middagprogramma was gevuld met inspirerende talks van prof. Tessa Roseboom (AUMC), Jan Carel Diehl (TUD) en Wessel Veenkamp (TUD), prof. Andrew Fuligni (UCLA) en Pauline Calmez van Netwerk Nieuw Rotterdam. Tussen de gesprekken door waren er feestelijkheden en mooie optredens van de dansers van Blackbirds (choreografie van Dalton Jansen) en een luchtacrobatiek dansact van Kelly de Vos.

 

Posterprijzen werden gewonnen door Emily Tang en Kim Boltjes voor hun vernieuwende werk, uitgereikt door Healthy Start Young Board voorzitter Michelle Achterberg. Proficiat aan beide! De dag werd afgesloten met de openings- en slotwoorden van Victor Bekkers, decaan van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) en Caspar Chorus, decaan van Industrieel Ontwerpen (TU Delft), die hun enthousiasme en steun uitten.

 

Check onze LinkedIn pagina en onze Terugblik pagina voor video’s en foto’s om de Healthy Start | Ambition Day nog een keer te beleven!

Herbeleef Healthy Start | Ambition Day

Terugblik Healthy Start | Ambition Day