De eerste celebration van het Resilient Delta Initiative

Tijdens de eerste live Resilient Delta Celebration op maandag 4 oktober kwamen veel enthousiaste partners van het Resilient Delta initiatief bijeen om de voortgang binnen het thema Stad te vieren. De coronacrisis heeft de ambities om de complexe uitdagingen waar Rotterdam voor staat aan te pakken niet afgeremd: het afgelopen jaar hebben wetenschappers van de TU Delft, de Erasmus Universiteit en het Erasmus Medisch Centrum hard gewerkt aan het opzetten van transdisciplinaire onderzoeksprojecten voor ons thema Stad, samen met andere publieke en private partners. Deze inspanningen hebben al geleid tot twee inspirerende projecten die binnenkort van start gaan: SPRING en DE-RISC

Geweldig om eindelijk offline kennis te maken met onze wetenschappers en maatschappelijke partners.

Hans de Voogd

Erasmus University Rotterdam

Program Director Resilient Delta

Drie sprekers openden de avond door het verhaal te vertellen over hun werk op Rotterdam Zuid. Ten eerste ging Ton Wesselink, directeur van de SS Rotterdam, in op de vermengde geschiedenis van de stad, de burgers en de SS Rotterdam en daarbij de rol die de SS Rotterdam vandaag de dag nog steeds heeft bij het inspireren van jonge Rotterdammers om hun dromen te volgen. Ten tweede legde Giovanni van Bronckhorst uit hoe zijn stichting, S.V. GIO, kinderen in staat stelt om aanvoerder van hun eigen toekomst te worden. Tot slot toonde Annet van Otterloo de waarde van burger gedreven ontwikkeling door de Afrikaanderwijk Coöperatie.

Goed om te zien dat er verschillende perspectieven zijn op oplossingen voor Rotterdam-Zuid en dat echte innovatie ontstaat als verschillende partijen gaan samenwerken!

Beitske Boonstra

Thema Coördinator Stad

Na afloop konden wetenschappers en (maatschappelijke) partners van het thema Stad eindelijk genieten van een drankje en met elkaar in contact komen, begeleid door de muziek van het Fine Jazz Duo. Deze Celebration diende tevens als aftrap voor een driedaagse conferentie van het SPRING-project. Dit project heeft als doel de gezondheidsongelijkheid in Rotterdam te verminderen door longitudinaal kwantitatief data-onderzoek en actiegericht kwalitatief onderzoek te combineren, in samenwerking met vele lokale betrokkenen zoals overheden, bedrijven en burgers. Dit past goed binnen het thema “Stad” van Resilient Delta dat zich richt op de groeiende sociaal-economische ongelijkheid en andere stedelijke uitdagingen waar een grote metropool als Rotterdam in de 21e eeuw voor staat. Voor de andere Resilient Delta thema’s, “Haven”, “Methodologie” en “Deltasysteem”, zullen we samen met alle relevante partners soortgelijke vieringen organiseren. Klik hier als je meer wilt weten over Resilient Delta, onze thema’s of onze andere projecten.

Deze avond was inspirerend en inspiratie leidt tot de wetenschappelijke innovatie die nodig is om de complexe problemen waar we voor staan op te lossen!

Nicolette Stehouwer – Den Hollander

Innovations Manager

Vragen?

Neem contact op met een van onze business developers

Michelle Damen

Innovations Manager