Convergentiecentrum voor verantwoorde AI voor de gezondheidszorg

AI-systemen krijgen onmiskenbaar voet aan de grond in de gezondheidszorg. Van het gebruik in diagnostiek en analyse van patiëntgegevens tot het gebruik in ziekenhuismanagement, farmaceutisch ontwerp, preventieve en gepersonaliseerde geneeskunde; AI transformeert de manier waarop we gezondheidszorg organiseren en leveren.

AI-technologie in de gezondheidszorg zal echter ook leiden tot complexe uitdagingen en ethische vragen met betrekking tot de betrouwbaarheid, betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid, verklaarbaarheid en eerlijkheid van op AI gebaseerde systemen. Het wijdverbreide gebruik van AI-technologie zal nieuw beleid en nieuwe bestuur arrangementen in regelgeving en praktijken vereisen.

Dat is waar het Convergence Centre for Responsible AI for Healthcare in beeld komt. Het stelt patiënt en samenleving centraal door de krachten te bundelen en de krachten, kennis en expertise van EUR, Erasmus MC en TU Delft te bundelen. Het centrum kruist disciplines als technologie, ethiek, bedrijfskunde, wetenschap, medische wetenschappen, recht en sociale wetenschappen. Bovendien voert het convergentieonderzoek uit, zowel theoretisch als toegepast ontwerponderwijs, en bevordert het innovatie, en helpt het om AI-technologie een betrouwbaarder bezit in de gezondheidszorg te maken.