Over Convergentie

TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC bundelen hun krachten in de Convergence. De urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen van deze tijd vragen om fundamenteel nieuwe vormen van samenwerking, waarbij de grenzen tussen instituten en disciplines worden overschreden om nieuwe perspectieven en oplossingen te creëren.

Op het gebied van onderzoek en onderwijs zetten we ons in om onze expertise, kennis en methoden te bundelen om maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering, duurzaamheid, druk op de gezondheidszorg, verstedelijking en digitalisering aan te pakken. Binnen de alliantie werken we aan een aantal thema’s: Resilient Delta, Health & Technology, AI, Data & Digitalisation. Aan deze uitdagingen werken we samen met een groot aantal publieke en private partners in Zuid-Holland en daarbuiten. Met de regio als living lab creëert de Convergence zo een toonaangevend onderzoeks- en innovatie-ecosysteem in Zuid-Holland, met een grote (inter)nationale aantrekkingskracht en ambities.

Lees ook onze missie & visie

De urgente en complexe maatschappelijke vraagstukken van onze tijd vragen om convergentie; verder kijken dan de grenzen van instellingen en disciplines om tot nieuwe perspectieven en oplossingen te komen. Om deze reden bundelen de TU Delft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten in de Convergence.

Lees meer

Alliantie

Convergence Executive Board

De Convergence Alliance wordt strategisch geleid door de Convergence Executive Board (CEB), die bestaat uit de voorzitters van de respectieve colleges van bestuur van de drie instellingen:

Convergence Supervisory Board

De Convergence Supervisory Board (CSB) bestaat uit de voorzitters van de respectieve raden van toezicht van de drie instellingen:

Convergence Office

Het Convergence Office ondersteunt de CEB en CSB en is verantwoordelijk voor de overkoepelende organisatie en implementatie.

Contacteer ons

Heeft u vragen over de Convergentie? Contacteer ons.

Mathieu van Kooten

Convergence Project Officer