Convergence Relay 1 | Katie Poggensee krijgt Marie Curie beurs

De meeste mensen in robotica bouwen aan de robot zelf. Katie Poggensee focust zich op de mens ín het mens-robot-systeem. Om haar onderzoek in Nederland te blijven uitvoeren krijgt ze een Marie Curie Grant. ‘Het kost tijd om te leren schaatsen of op hakken te lopen. Dus hoe trainen we mensen om met een robot te lopen?’ 

Een robot-rugzak voor een evenwichtsstoornis of een exoskelet bij een dwarslaesie. In de rehabilitatie wordt er steeds meer met robots gewerkt. De komende twee jaar kan Katie Poggensee met Marie Curie European Postdoctoral Fellowship aan de slag met het samenbrengen van de patiënt en de robot. 

Trainen 

Katie gaat onderzoeken hoe je mensen het best kan trainen om met een robot te leren lopen. ‘Het kost tijd om te leren schaatsen of op hakken te lopen. Dus hoe trainen we mensen om met een robot te lopen?’  

Tegelijkertijd blijft een patiënt zich ontwikkelen tijdens het leren lopen met een robot. Het tweede gedeelte van haar onderzoek gaat daarom over hoe de robot zich aanpast aan de patiënt. Met een optimalisatiemodel wil ze de robot trainen zich aan te passen naarmate het beter gaat met de rehabilitatie. 

Convergence Relay

Dit artikel is het begin van de Convergence Relay. Deze estafette is een manier om de Convergence community beter te leren kennen. Deelnemers geven het stokje door aan iemand wiens werk ze interessant vinden maar waarmee ze niet bekend zijn. Katie Poggensee geeft het stokje door aan Dimphna Meijer.