Over Convergence

TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC bundelen hun krachten in Convergence. De urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen van onze tijd vragen om fundamenteel nieuwe vormen van samenwerking, waarbij de grenzen tussen instituten en disciplines worden overschreden om nieuwe perspectieven en oplossingen te ontwikkelen.

In onderzoek en onderwijs willen we onze krachten, kennis en methoden bundelen om maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, duurzaamheid, druk op de gezondheidszorg, verstedelijking en digitalisering aan te pakken. Binnen de alliantie werken we aan een aantal thema’s: Resilient Delta, Health & Technology, AI, Data & Digitalisation, Healthy Start en Pandemic & Disaster Preparedness. Op deze uitdagingen werken we samen met een groot aantal publieke en private partners in Zuid-Holland en daarbuiten. Met de regio als living lab creëert Convergence zo een toonaangevend onderzoeks- en innovatie-ecosysteem in Zuid-Holland, met grote (inter)nationale aantrekkingskracht en ambities.

Lees ook onze missie en visie

De urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen van deze tijd vragen om convergentie; het overschrijden van grenzen tussen instituten en disciplines om nieuwe perspectieven en oplossingen te creëren. Daarom bundelen de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten in Convergence.

Missie en visie

Convergence Supervisory Board

De Convergence Supervisory Board (CSB) bestaat uit de voorzitters van de respectievelijke raden van toezicht van de drie instellingen:

Convergence Office

De Convergence Office ondersteunt de Convergence Executive Board (CEB) en Supervisory Board (CSB) en coördineert de overkoepelende organisatie en uitvoering van Convergence, met inbegrip van ondersteuning op het gebied van strategie, bedrijfsvoering, valorisatie en beleid.

Convergence feiten en cijfers

Convergence verbindt drie complementaire topinstituten binnen een straal van 15 km.

Neem contact met ons op! 

Als je algemene vragen hebt over Convergence, neem dan contact met ons op.