Minorensymposium Kunstmatige Intelligentie 4 oktober

4 oktober – 14:30 – 17:30
Mondai | House of AI – Delft

 

Kunstmatige intelligentie verandert snel de manier waarop we onderzoek doen en de dagelijkse werking in ons vakgebied, binnen en buiten de academische wereld. Het vakgebied Kunstmatige Intelligentie omvat zowel de ontwikkeling van computationele technieken als de maatschappelijke impact van deze technieken. Het introduceren van deze technologieën in de samenleving zal een diepgaande impact hebben op toekomstige generaties, en vereist daarom bekwame professionals met begrip van AI. De Erasmus Universiteit Rotterdam, de TU Delft en de Universiteit Leiden hebben drie AI-minorprogramma’s ontwikkeld, elk met een eigen aanpak, om studenten voor te bereiden op de rol van AI in hun toekomst.

Het doel van dit symposium is om u te informeren over deze AI minors die zijn ontwikkeld binnen de AI Convergence alliantie. Tijdens dit symposium geven we korte presentaties over de verschillende curricula en hoe deze in nauwe samenwerking met elkaar op elkaar zijn afgestemd en ontwikkeld, terwijl ze hun eigen signatuur behouden en verschillende visies op AI benadrukken.

Na de presentaties willen we bespreken hoe het toekomstige AI-onderwijs de komende jaren ontwikkeld kan worden en hoe nieuwe samenwerkingen vorm kunnen krijgen. Wij willen dit korte symposium graag afsluiten met een borrel en tijd om met elkaar na te praten.

Programma: 

14.30 Walk-in bij Mondai, TU Delft
14.45 Opening – Dr. Willem-Paul Brinkman (TU Delft, Computer Science)
15.00 Presentaties AI Minors​

  • Erasmus University Rotterdam – Minor programma: AI in Society
  • TU Delft – Minor programma: Engineering with AI
  • Leiden University – Minor programma: AI and Society

15.45 Korte pauze
16.00 Discussie over collaboratief AI-onderwijs
16.45 Borrel
17.30 Einde

We hopen dat je erbij bent op 4 oktober!

 

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Werkgroep AI-onderwijs in convergentie

Dr. Willem-Paul Brinkman (TU Delft)
Dr. Christoph Lofi (TU Delft)
Prof.dr. Evert Stamhuis (EUR)
Michele Murgia (EUR)
Susanne van Aardenne (TU Delft)
Wendy Jansen (TU Delft)