Convergence

Crossing Boundaries

De urgente en complexe maatschappelijke vraagstukken van onze tijd vragen om convergentie; verder kijken dan de grenzen van instellingen en disciplines om tot nieuwe perspectieven en oplossingen te komen. Om deze reden bundelen de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten in de Convergence.

Lees meer
Show all

Onze missie & visie

De urgente en complexe maatschappelijke problemen van onze tijd vragen om fundamenteel nieuwe vormen van samenwerking die vereisen dat we verder kijken dan de grenzen van instellingen en disciplines om tot nieuwe perspectieven en oplossingen te komen. Daarom bundelen de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten in de Convergence.

In onderzoek en onderwijs willen wij onze krachten, kennis en methoden bundelen om problemen met betrekking tot klimaatverandering, duurzaamheid, druk op het zorgsysteem, verstedelijking en digitalisering aan te pakken. De delta rond Rotterdam en Delft – met zijn bedrijven, havens, rivieren en gevarieerde bevolking – is ons ‘living lab’. Samen met publieke en private partners bouwen we een robuust ecosysteem voor onderzoek en innovatie.

Lees meer