Convergence

Crossing Boundaries

The urgent and complex societal challenges of our time call for convergence; the crossing of boundaries between institutes and disciplines to create new perspectives and solutions. For this reason, TU Delft, Erasmus MC and Erasmus University Rotterdam are joining forces in the Convergence.

About
Show all

Onze missie & visie

De urgente en complexe maatschappelijke problemen van onze tijd vragen om fundamenteel nieuwe vormen van samenwerking die vereisen dat we verder kijken dan de grenzen van instellingen en disciplines om tot nieuwe perspectieven en oplossingen te komen. Daarom bundelen de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten in de Convergence.

In onderzoek en onderwijs willen wij onze krachten, kennis en methoden bundelen om problemen met betrekking tot klimaatverandering, duurzaamheid, druk op het zorgsysteem, verstedelijking en digitalisering aan te pakken. De delta rond Rotterdam en Delft – met zijn bedrijven, havens, rivieren en gevarieerde bevolking – is ons ‘living lab’. Samen met publieke en private partners bouwen we een robuust ecosysteem voor onderzoek en innovatie.

Lees meer

We are converging on the following societal themes

Convergence

Resilient Delta

Designing resilience solutions in the real-world dynamics of our living lab, the Rotterdam delta

Read more
Convergence

Health & Technology

Shaping the future of health and healthcare

Read more
Convergence

AI, Data & Digitalisation

Using AI, Data & Digitalisation for a better society

Read more