Health College: ‘Kopzorgen – over mentaal welzijn van jongeren’

On March 4 Healthy Start and TU Delft organize the Health College ‘Kopzorgen – over mentaal welzijn van jongeren’.

The Health College is in Dutch

Sociale ongelijkheid, klimaatcrisis en een bizar hoge prestatiedruk. Hoe blijf je mentaal gezond in een wereld waarin alles razendsnel moet en het nog altijd beter kan? Hoe kunnen artsen, ingenieurs, de samenleving en de jongeren hier tegenwicht aan bieden?

De wetenschap heeft aangetoond dat het vooral positief gedrag is dat jongeren kenmerkt: de wereld ontdekken, diepe en intieme vriendschappen aangaan, gehoord en gezien worden en bijdragen aan de wereld. De COVID-crisis werkte juist op deze vlakken zo beperkend. De stijgende trend van mentale problematiek is de afgelopen jaren verder ontspoord.

Tijdens het Health College op 4 maart spreken Caroline Figueroa (TU Delft), Eveline Crone (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Thijs Launspach (psycholoog, schrijver en (TEDx)-spreker) over de invloed van hersenontwikkeling op denken en gedrag, de potentie van digitale zorg en de impact van geluksterreur. Ook gaan we met elkaar in gesprek onder leiding van Lotte Leufkens. We sluiten de avond af met een borrel. Zien we je daar?